2011-05-04 14:54:10• hírek • Szatmár.ro

Lelkesen készülnek a kulturális napokra

A X. Német Kulturális Napok jegyében a hét folyamán Iskola Napokat tart a Szatmárnémeti „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum. A diákok és tanárok különböző programokban vesznek részt, és lelkesen készülnek a jubileumi rendezvénysorozatra is.

-A német líceum diáksága is kiveszi részét a Német Kulturális Napok rendezvénysorozatból, ugyanis ennek jegyében tartunk Iskola Napokat ezen a héten. Plakát készítésen, kórusművek és dalok betanulásán kívül főként a már elindított projektekre fektették a hangsúlyt az elmúlt napokban - tájékoztatott a "Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum igazgatónője, Reiz Maria.

Amint az már ismeretes, az elmúlt hónapokban a szatmári német líceumban négy olyan projekt is kezdetét vette, melyek  célja a diákok ökológiai, kulturális vagy szociális jártasságának és ismeretének fejlesztése. Az Iskola Napok keretében a tanárok és a diákok főként ezekre a projektekre fektették a hangsúlyt, igyekeztek mind a négyre egyformán összpontosítani.    
A 2000+ Kulturális Központ által támogatott „Kéz a kézben" elnevezésű program célja az olyan hátrányos helyzetű diákok támogatása, akiknek szülei munkanélküliek, vagy külföldön dolgoznak, illetve olyan diákoknak is szól, akik bentlakásban élnek, és ritkán látogatnak haza. A projekt keretében ezen a héten különböző szórakoztató tevékenységek sora zajlott le.

A "Johann Ettinger" Líceumot mindemellett bevonták, az „Eco Iskola" elnevezésű két éves tervbe is, amelynek lényege a környezettudatos nevelés. A projekt keretében végzett tevékenységek felkeltették a diákok érdeklődését a környezetvédelem iránt: a szerdai nap folyamán a diákok parkot létesítettek az iskola előtt. Az iskolában alakult diákokból, szülőkből és tanárokból álló Eco-Bizottság,  aktívan közreműködött az ökológiai tevékenységekben.

Ezeken a tevékenységeken kívül a diákok a hétvégi rendezvényre is lelkesen készülnek: plakátokat készítenek, melyeket a  Német Kulturális Központban (Kulturtreff) lesznek kiállítva, valamint közös énekpróbákon vesznek részt. A líceum programjai a Német Kulturális Napokkal párhuzamosan, vasárnap zárul. A diákok bekapcsolódnak a rendezvénysorozat keretében szervezett workshopokba és előadásokba is.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: